The Quality of Haemovigilance System after establishment of patient safety standards: The quality of Blood Preparations and Patient Monitoring at the time of transfusion - Razaghi Kashani, Farin; Raeissi, Pouran; Ashkan Nasiripour, Amir; Fath-Abadi, Jalal (Advances in Nursing & Midwifery, 2017)
کیفیت نظام مراقبت از خون پساز استقرار استانداردهاي ایمنی بیمار: کیفیت آمادهسازي خون و پایش بیمار در زمان تزریق فرین رزاقی کاشانی 1، پوران رئیسی 2*، امیر اشکان نصیري پور 3، جلال فتح آبادي 4 کارشناس ارشد مدیریت خدمات بهداشتی-درمانی، گروه مدیریت خدمات بهداشتی و درمانی، دانشکده علوم پزشکی، واحد علوم و تحقیقات تهران، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران (*نویسنده مسئول) دکتراي روانشناسی تربیتی و تحقیق، گروه مدیریت خدمات بهداشتی درمانی، دانشکده مدیریت و اطلاع رسانی Email:raeissi2009@yahoo.com پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی ایران، تهران، ایران دکتراي مدیریت خدمات بهداشتی-درمانی، گروه مدیریت خدمات بهداشتی و درمانی، دانشکده علوم پزشکی، واحد علوم و تحقیقات تهران، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران کارشناس ارشد پرستاري، سوپرویزار آموزشی، بیمارستان بهارلو، تهران، ایران چکیده زمینه و هدف: دفتر مدیترانه شرقی سازمان جهانی بهداشت در برنامه بیمارستانهاي دوستدار ایمنی بیمار، خون و فرآوردههاي خونی ایمن را به عنوان یک استاندارد الزامی مورد توجه قرار داده است. هدف از انجام این پژوهش بررسی کیفیت آمادهسازي خون و کیفیت پایش بیمار در زمان تزریق پس از استقرار استانداردهاي ایمنی بیمار بود. مواد و روش ها: پژوهش حاضر بر روي یک گروه و در دو نوبت متوالی در بیمارستان بهارلو، شهر تهران انجام گردید. به منظور انجام این مطالعه، داده-هاي مربوط به سال 1391 (اوایل استقرار استانداردها) با سال 1393 (یعنی چهار سال بعد از استقرار استانداردها) مقایسه گردید. تعداد نمونهها 100 عدد کیسه خون بود که توسط فرمول کاکران تخمین زده شده بود. دادهها توسط چک لیست جمعآوري گردید. تحلیل دادهها با استفاده از شاخصهاي آماري توصیفی و آزمون تی زوجی انجام شد. یافته ها: 7) بعد از استقرار استانداردهاي ایمنی بیمار /96±0/ 6) و پایش بیمار ( 654 /92 ±0/ میانگین شاخص کیفیت آمادهسازي خون ( 299 2) افزایش نشان داد و این افزایش با استفاده از آزمون تی /52 ±0/ 1و 611 /64 ± 0/ نسبت به اوایل استقرار استانداردها (به ترتیب 482 .(P< 0/ زوجی براي هر دو شاخصاز لحاظ آماري معنی دار بود نتیجه گیري: این پژوهش نشان داد که استقرار استانداردهاي ایمنی بیمار، میتواند بر کیفیت آمادهسازي خون و کیفیت پایش بیمار در زمان تزریق در نظام مراقبت از خون تاثیر چشمگیر داشته باشد. کلید واژه ها: تزریق خون، ایمنی بیمار، پایش بیمار Abstract Background and Aim: The Eastern Mediterranean Regional Office of the World Health Organization has paid attention to blood and blood products safety as a necessary standard in the Patient Safety Friendly Hospitals Initiative (PSFHI). The objective of the present study was to investigate the quality of Haemovigilance system; the quality of blood preparation and patient monitoring at the time of transfusion, after implementation of the patient safety standards. Materials and Methods: This study was done on a single group with a repeated measure design in Baharloo hospital, Tehran, Iran. The data from 2012 (in the early establishment of standards) was compared with the data from 2014 (i.e. Four years later after implementation of the standards). 100 blood units were selected through a convenient sampling. The sample size was estimated using the Cochrane ’s Formula. The data were collected via a checklist. The data was analyzed descriptive statistics and the paired sample t-test. Findings: The mean scores of the quality of blood preparations were (6.92±0.299) and patient monitoring (7/96±0/654) after the establishment of patient safety standards, The scores increased in comparison with the early establishment of standards (2.52±0.611, 1.64±0.482). The differences were significant using a paired t-test (P<0. 01). Conclusion: The present study indicated that the establishment of patient safety standards can improve the quality of blood preparations and patient monitoring at the time of transfusion in the Heamovigilance system. Key Words: Blood Transfusion, Patient Safety, Patient Monitoring