بررسی کیفیت زندگی و اعتماد به نفس زنان ورزشکار و غیرورزشکار شهر کرمانشاه در دوران شیوع ویروس کووید-19 - دانش راد الهه; علی اکبری الهام (مجله سلامت و ورزش: رویکردهای نوین (سورن), 2021)
سابقه و هدف: این روزها علاوه بر فعالیت زیاد در داخل خانه، شیوع ویروس کووید-19 نیز ممکن است باعث عدم فعالیت بدنی زنان شود. با توجه به اهمیت ورزش برای زنان، هدف این پژوهش بررسی کیفیت زندگی و اعتماد به نفس زنان ورزشکار و غیرورزشکار شهر کرمانشاه در دوران شیوع ویروس کووید-19 بود. روش کار: این پژوهش توصیفی و از نوع پیمایشی می‌باشد. جامعه آماری این پژوهش را زنان شهر کرمانشاه تشکیل دادند. حجم نمونه با توجه به جدول مورگان 384 نفر در نظر گرفته شد. روش نمونه‌گیری بصورت تصادفی ساده بود. ابزار اندازه‌گیری در این تحقیق شامل پرسشنامه کیفیت زندگی سازمان بهداشت جهانی شامل 26 سوال که زیرمقیاس‌های آن عبارتند از: سلامت جسمی، سلامت روان، روابط اجتماعی و سلامت محیط اطراف و یک نمره کلی بود. آزمون اعتماد به نفس آیزنک (1979) شامل 30 سوال زمینه کلی سنخ استواری سازگاری در برابر نااستواری هیجانی می‌باشد. روایی صوری و محتوایی پرسشنامه‌ها توسط 10 تن از اساتید مدیریت ورزشی بررسی و موردتایید قرار گرفت. پایایی پرسشنامه‌ها نیز توسط آزمون آلفای کرونباخ تایید شد. برای تجزیه و تحلیل داده‌ها از آزمون‌های آمار توصیفی و آمار استنباطی شامل آزمون کولموگروف-اسمیرنوف و آزمون تی مستقل استفاده شد. نرم‌افزار مورد استفاده در این پژوهش SPSS20 بود. یافته‌ها: نتایج حاصل از پژوهش نشان داد که کیفیت زندگی و همچنین اعتماد به نفس در زنان ورزشکار و زنانی که حداقل 3 روز در هفته فعالیت بدنی دارند به‌طور معناداری از زنان غیرفعال بالاتر بود. نتیجه‌گیری: پیشنهاد می‌گردد بخصوص برای زنانی که به علت مشغله‌های فراوان کاری داخل خانه در دوران شیوع ویروس کووید-19 از ورزش غافل شده‌اند، با برنامه‌ریزی بهتر بخشی از وقت خود را به فعالیت بدنی اختصاص دهند.