بررسی ارتباط بین ابعاد شخصیت و تحلیل‌رفتگی شغلی کارکنان اداره کل تربیت بدنی استان کرمانشاه - موسوی سید علی; تجاری فرشاد; زارعی علی (مجله سلامت و ورزش: رویکردهای نوین (سورن), 2022)
سابقه و هدف: منابع انساني از ارزشمندترين سرمايه‌هاي هر سازماني محسوب می‌شوند. عوامل گوناگوني وجود دارد كه مي‌توانند تخصص و دانش را تحت تاثير خود قرار دهند و به آن لطمه بزنند. به‌عنوان مثال تفاوت‌هاي فردي و نوع شخصيت افراد مي‌تواند در شدت بروز تحليل‌رفتگي عاملی مهم تلقي شود. هدف از تحقیق حاضر بررسی ارتباط بین ويژگي‌هاي شخصیت و تحلیل‌رفتگی شغلی کارکنان اداره کل تربیت بدنی استان کرمانشاه بود. روش کار: برای انجام این پژوهش کارکنان با تکمیل پرسشنامه‌های تحلیل‌رفتگی شغلی مزلاچ و ویژگی‌های شخصیتی آیزنک مورد بررسی قرار گرفتند. پس از جمع‌آوری داده‌ها و آنالیز آماری با استفاده از نرم‌افزار آماری SPSS، از مدل آماری رگرسیون چندمتغیری جهت پیش‌بینی فرسودگی شغلی از طریق ویژگی‌های شخصیتی استفاده شد. یافته‌ها: نتایج پژوهش نشان داد که ارتباط معنی‌داری بین ویژگی‌های شخصیتی با تحلیل‌رفتگی شغلی در سطح α = 0.01 مشاهده می‌شود. به عبارتی دیگر، توان پیش‌بینی تحلیل‌رفتگی شغلی از طریق ویژگی‌های شخصیتی وجود دارد. نتیجه‌گیری: با توجه به یافته‌های پژوهش توصیه می‌شود به مشخصات فردي و نوع تيپ شخصيتي افراد توجه خاصی شود تا بر اساس آن امكان برنامه‌ريزي‌هاي ويژه جهت پيشگيري از بروز تنش‌هاي شغلي ناشي از عدم تناسب خصوصيات فرد با شغلش مورد مطالعه و بررسی قرار گيرد و از اين طريق فرد در موقعيت شغلي متناسب با ويژگي‌هاي شخصيتي‌اش انجام وظیفه نماید.