تاثیر 8 هفته تمرینات اصلاحی با و بدون تاکید بر خوداصلاحی فعال بر روی وضعیت اسکلتی _ عضلانی دانش‌آموزان - خداوردی زاده محمد (مجله سلامت و ورزش: رویکردهای نوین (سورن), 2022)
سابقه و هدف: با توجه به شيوع علائم اسكلتي - عضلاني در بين دانش‌آموزان و تهدید سلامتی آنها، در این مقاله به تاثیر یک دوره تمرینات اصلاحی بر اختلالات اسکلتی عضلانی در دانش‌آموزان پسر پرداخته شد. روش کار: این تحقیق از نوع کاربردی و بر حسب روش توصیفی - تحلیلی و گردآوری اطلاعات آن به روش میدانی انجام گرفت. جامعه آماری تحقیق کلیه دانش‌آموزان شهر مشهد در سال 1400 بودند که به‌صورت تصادفی خوشه‌ای تعدادی از مدارس انتخاب شدند. نمونه‌های این پژوهش را دانش‌آموزانی تشکیل دادند که دارای اختلال اسكلتي -عضلاني بودن و به‌صورت تصادفی در دو گروه مداخله و کنترل قرار گرفتند. پروتکل تمرینات اصلاحي برای گروه مداخله به‌صورت سه روز در هفته و به‌مدت 45 تا 90 دقیقه و برای 8 هفته متوالی در باشگاه ورزشی ویژه دانش‌آموزان انجام گرفت. یافته‌ها: نتایج نشان داد که بیشترین فراوانی مشکلات اسکلتی عضلانی به ترتیب در ناحیه گردن (48/56 درصد)، زانو و مچ پا (42/38 درصد)، پشت (35/69 درصد)، کمر (33/92 درصد) مشاهده شد. نتایج آزمون نشان داد که تمرینات اصلاحی تاثیر معناداری بر اختلالات اسکلتی عضلانی گروه مداخله در ناحیه گردن (P = 0/05 وZ = 3/31)، ناحیه کمر (P = 0/05 وZ = 2/27) ، شانه (P = 0/05 and Z = 3/04) و ناحیه مچ دست (P = 0/05 وZ = 3/81) داشت. در گروه کنترل تغییری مشاهده نشد. نتیجه‌گیری: تمرینات اصلاحی طی 8 هفته با و بدون تاکید بر خوداصلاحی فعال بر روی وضعیت اسکلتی - عضلانی دانش‌آموزان تاثیرگذار است.