بررسی رابطه ی استرس بارداری با خودپنداره ومنبع کنترل زنان باردار شهرستان ورامین - دادجو مهدی; خدایاری مقدم افسانه; اله یاری هستی (مجله سلامت و ورزش: رویکردهای نوین (سورن), 2023)
این پژوهش تحت عنوان "بررسی رابطه ی استرس بارداری با خودپنداره ومنبع کنترل زنان باردار شهرستان ورامین "در سال 1402-1401 انجام شد. هدف از اجرای این پژوهش سنجش میزان استرس در زنان باردار وبررسی رابطه ی این استرس با خودپنداره و منبع کنترل آنان بوده است.جامعه ی پژوهش را زنان باردار شهرستان ورامین و نمونه ی آماری را حدود هفتادوشش نفر از زنانی که به صورت تصادفی به مراکز شبکه های بهداشت این شهرستان مراجعه کردند ،تشکیل داد. برای جمع آوری داده ها از پرسشنامه ی «خودپنداره ی ساراسوت» ،پرسشنامه ی «منبع کنترل راتر» و پرسشنامه ی« استرس دوران بارداری و منابع آن» استفاده شد. جهت تجزیه و تحلیل داده ها علاوه از روش های آمار توصیفی از روش های آمار استنباطی(همبستگی پیرسون)استفاده شد. تحلیل آماری بر روی داده های پژوهش نشان داد که بین اسنرس بارداری و خودپنداره زنان باردار رابطه ی معناداری وجو داشت بین استرس بارداری و منبع کنترل زنان باردار رابطه ی معناداری وجود داشت. بین منبع کنترل و خودپنداره زنان باردار رابطه ی معناداری مشاهده شدهمچنین بین استرس بارداری ومنبع کنترل و خودپنداره ی زنان باردار رابطه وجود داشت.همچنین سایر یافته های این پژوهش نشان دهنده ی این نکته بود که میانگین میزان استرس تجربه شده توسط زنان باردار شهرستان ورامین در حد پایینی بودو منبع کنترل آنان درونی ومیانگین خودپنداره ی آنان نیز در سطح یالایی بود.