ارتباط بین سبکهای رهبری مربیگری با تعهد ورزشی بازیکنان اسکواش استان تهران - فلاحی مصطفی; سعیدی الهام; کهندل مهدی; حسینی مهدی (مجله سلامت و ورزش: رویکردهای نوین (سورن), 2024)
سابقه و هدف: هدف از پژوهش حاضر ارتباط بین سبکهای رهبری مربیگری با تعهد ورزشی بازیکنان اسکواش استان تهران بود. روش کار: جامعه آماری این تحقیق را 200 نفر ورزشکار اسکواش منتخب تشکیل دادند که در سال 1392 به رقابت میپرداختند. با استفاده از روش نمونه گیری دردسترس، تعداد 110 نفر به عنوان نمونه آماری در نظر گرفته و به منظور جمع آوری اطلاعات از پرسشنامه مقیاس رهبری در ورزش (چالادوری و صالح 1978) و تعهد ورزشی (اسکانلان و همکاران1993) استفاده شده است. برای تجزیه و تحلیل داده ها از آمار توصیفی و همچنین از آزمون استنباطی کالموگروف–اسمیرنف، ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون چند متغیره برای آزمون فرضیه های تحقیق استفاده گردید. یافته ها: ارتباط معنی داری بین سبکهای تمرین و آموزش، آمرانه، دموکراتیک، حمایت اجتماعی و بازخورد مثبت با تعهد ورزشی مشاهده شد (05/0P<). نتیجه گیری: مربیان ورزشی برای ایجاد و اجرای هر چه بهتر استراتژیهای جذب، حفظ و نگهداری ورزشکاران، باید به اولویت عوامل سبکهای رهبری و تعهد ورزشی ورزشکاران اسکواش توجه ویژهای داشته باشند و میزان ارتباط موجود بین این عوامل را در طراحی فعالیتهای خود مدنظر قرار دهند.