مروری بر تغییرات بیان ژن و عملکرد دسموگلینها در سلولهای سرطانی و مطالعه پتانسیل آنها به عنوان بیومارکر و اهداف درمانی در سرطان - امامی امیرحسین; توکلی سجاد (مجله سلامت و ورزش: رویکردهای نوین (سورن), 2024)
دسموگلینها گروهی از کادهرینها میباشند که در ساختار دسموزومها مشارکت کرده و در ایجاد اتصالات بین سلولی موثرند. همچنین عملکرد آنها در مسیرهای سیگنالینگ سلولی نیز مشخص شده است. شواهد زیادی در حال حاضر اهمیت دسموگلینها و عملکرد آنها را در سرطان تایید میکند. در سلولهای سرطانی بیان ژن و عملکرد دسموگلینها همانند بسیاری از پروتئینهای دیگر در راستای رشد و گسترش تومور دچار تغییرات غیرطبیعی میشود. در پژوهش پیش رو، پس از بررسی ساختار و عملکرد طبیعی دسموگلینها، با مرور مقالات مرتبط به بررسی رابطه میان بیان ژن دسموگلینها و علایم بالینی میپردازیم و برخی از مکانیسمها و تعاملات مولکولی که بهواسطه آن دسموگلینها بر رشد و گسترش تومور تاثیر میگذارند را مورد بررسی قرار میدهیم. در نهایت از یک دیدگاه کلنگر سرطان دهان به عنوان یک نمونه مورد بررسی قرار داده میشود و عملکرد و تاثیرات پروتئینهای دسموگلین در آن شرح داده میشود.