بررسی شیوع تالاسمی مینور و عوامل مرتبط با آن در داوطلبین ازدواج مراجعه کننده به مرکز مشاوره قبل از ازدواج جنوب غرب خوزستان - عساکره سینا; قربانی کلخواجه ساسان; کوگانی محمد; محبوبی محمد (مجله سلامت و ورزش: رویکردهای نوین (سورن), 2024)
چکیده مقدمه: بیماری تالاسمی در اثر نقص در تولید یک یا چند زنجیره هموگلوبین ایجاد می شود. هدف این مطالعه بررسی شیوع تالاسمی مینور و عوامل مرتبط با آن در داوطلبین ازدواج مراجعه کننده به مرکز مشاوره قبل از ازدواج جنوب غرب خوزستان پس از شیوع پاندمی کوید 19 بود. روش کار: مطالعه از نوع اپیدمیولوژیک توصیفی بود. در این پژوهش زوجین مراجعه کننده به مراکز مشاوره ی ازدواج شهرستان های آبادان، خرمشهر، شادگان و با شیوه نمونه گیری در دسترس مطالعه شدند. داده های مربوطه از پرونده ی آنها با استفاده از یک چک لیست محقق ساخته جمع آوری شد. در نهایت اطلاعات زوجین با تالاسمی و بدون آن مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفتند. یافتهها: شیوع تالاسمی مینور 2/4% با 95 % اطمینان 7/3-7/4-% گزارش شد. میانگین هموگلوبین، MCV ، RDW و MCH به شکل معنی داری در بیماران با تالاسمی مینور کمتر از بیماران بدون تالاسمی مینور بود(P<0.0001). فراوانی وجود نسبت فامیلی در بیماران با تالاسمی به شکل معنی داری بیشتر از افراد بدون تالاسمی مینور بود(P=0.001). فراوانی وجود بیماری هموگلوبینوپاتی در بیماران با تالاسمی به شکل معنی داری بیشتر از افراد بدون تالاسمی مینور است(P<0.0001). نتیجهگیری: با توجه به نتایج مطالعه تعدد ازدواج، تمایل به فرزندآوری، ازدواج فامیلی غالب ، باید سیاستگزاران بهداشتی و درمانی را برای حساسیت پیشگیری از تولد ناقل تالاسمی مبتنی بر سیاست های فرزندآوری در این منطقه برای یک برنامه ریزی آگاهانه هوشیار نماید.