مروری بر راهبردهای مدیریت بحران در لیگ‌ها و تورنمنت‌های والیبال: تأکید بر ایمنی، امنیت و تداوم عملیات - تقوی سید میلاد; منظمی امیرحسین (مجله سلامت و ورزش: رویکردهای نوین (سورن), 2026)
برگزاری لیگ‌ها و تورنمنت‌های والیبال به دلیل حضور هم‌زمان ورزشکاران، کادر فنی، عوامل اجرایی، تماشاگران و رسانه‌ها، در معرض بحران‌هایی چندبعدی قرار دارد که می‌توانند ابعاد پزشکی، فنی، امنیتی، اجرایی و ارتباطی داشته باشند. این نوشتار با رویکردی مروری، مهم‌ترین انواع بحران در مسابقات والیبال و راهبردهای مدیریت آن‌ها را با تأکید بر ایمنی، امنیت و تداوم عملیات بررسی می‌کند. یافته‌ها نشان می‌دهد مدیریت اثربخش بحران مستلزم رویکردی نظام‌مند شامل ارزیابی ریسک، تدوین پروتکل‌های روشن، آموزش نیروهای اجرایی، ساختار فرماندهی مشخص و برنامه‌های تداوم عملیات است. هماهنگی میان فدراسیون، کمیته برگزارکننده، تیم‌های پزشکی، نیروهای امنیتی و واحد رسانه نقشی تعیین‌کننده در کاهش پیامدها و بازگشت سریع به شرایط عادی دارد. طراحی چارچوبی یکپارچه مبتنی بر پیشگیری، آمادگی، پاسخ و بازیابی می‌تواند تاب‌آوری سازمانی، ایمنی ذی‌نفعان و استمرار مؤثر رویدادهای والیبال را تضمین کند.