آیا توصیه به مصرف مکمل‌ها برای سلامت مفید است یا مضر؟ - فاضلی طاهریان, سپیده (مجله سلامت و ورزش: رویکردهای نوین (سورن), 2022)
امروزه مکمل‌های غذایی با این امید که بتوانند ارتقای سلامت را به‌همراه داشته باشند، به‌طور گسترده استفاده می‌شوند. کمبود ریزمغذی‌ها ناشی از تغذیه ناکافی، از مشکلات شایعی هستند که سلامت عمومی را مورد تهدید قرار می‌دهند. بهعنوان یک اصل، بهبود کیفیت رژیم غذایی نقش اساسی در پیشگیری از عوارض کمبود ریزمغذی‌ها دارد. اما از طرف دیگر، مصرف مکمل‌های غذایی حاوی ویتامین‌ها و مواد معدنی ضروری در گروه‌های سنی خاص نیز می‌تواند به حل کردن این مشکل کمک نماید. به‌طور مثال تجویز اسید فولیک در زنان در سنین باروری و حاملگی برای پیشگیری از نقایص لوله عصبی، ویتامین D در نوزادان و کودکان و یا کلسیم به اضافه ویتامین D در سالمندان در بهبود سلامت اسکلتی نقش ثابت شدهای دارند. با توجه به شیوع بیماری‌های غیرواگیر به‌عنوان یک مشکل جهانی به‌ویژه انواع سرطان و بیماری‌های قلبی و عروقی، به‌عنوان علل اساسی مرگ‌ومیر، این تئوری مطرح بوده است که مصرف مکمل‌های حاوی ویتامین - مینرال در پیشگیری از این بیماری‌ها می‌تواند مؤثر باشند. اما اثرات مفید مصرف مکمل‌های ویتامین در طی سال‌های اخیر در پیشگیری از این بیماری‌ها مورد بحث و تشکیک فراوان به‌ویژه در افراد با رژیم غذایی با کیفیت می‌باشد. ما در این مقاله سعی کرده‌ایم که خلاصه‌ای از شواهد علمی که بر آن اساس توصیه‌های مبتنی بر شواهد برای عموم مردم می‌توان داشت را ارائه نماییم.