مقایسه ترکيب بدنی و آمادگی جسمانی گروه‌های خونی متفاوت در کشتی‌گيران جوان - وحدت جناقرد, وحید; حسامیان, پریناز; اخوان راد, ساناز (مجله سلامت و ورزش: رویکردهای نوین (سورن), 2022)
سابقه و هدف: اطلاع از سطح آمادگی جسمانی و وضعیت بدنی کشتی‌گیران، یک اصل مهم و ابتدایی در استعدادیابی، برنامه‌ریزی تمرینی و موفقیت در ورزش حرفه‌ای می‌باشد، بنابراین هدف از اجرای پژوهش حاضر، مقایسه ترکیب بدنی و برخی عوامل آمادگی جسمانی گروه‌های خونی مختلف در کشتی‌گیران جوان شهر اردبیل می‌باشد، پژوهش حاضر نیمه تجربی و جامعه آماری را 40 نفر از کشتی‌گیران جوان شهر اردبیل با 4 گروه خونی (A، B، AB، O) با RH مثبت تشکیل دادند. روش کار: پس از دریافت رضایت‌نامه از آزمودنی‌ها، کشتی‌گیران برای تعیین گروه خونی به آزمایشگاه مراکز درمانی شهر اردبیل مراجعه، ارزیابی درصد چربی بدن، BMI، متغیرهای استقامت و قدرت عضلانی، سرعت، چابکی و توان بی‌هوازی، حداکثر اکسیژن مصرفی گروه‌های خونی انجام شد. تجزیه و تحلیل آماری نتایج در سطح معناداری 0/05 با استفاده از نرم‌افزار SPSS22 انجام شد. یافته‌ها: نتایج پژوهش نشان داد که متغیرها در بین آزمودنی‌های چهار گروه خونی دارای تفاوت معناداری می‌باشند (0/05 <P) و همچنین نتایج نشان داد که گروه خونی O، در تمامی متغیرها، در سطح بالاتری از دیگر گروه‌ها قرار گرفتند و همچنین گروه AB ضعیفترین گروه خونی در کشتی‌گیران می‌باشد. نتیجه‌گیری: متغیرهای ترکیب بدنی و آمادگی جسمانی گروه‌های خونی متفاوت در کشتی‌گيران جوان دارای تفاوت معناداری می‌باشند.